Pelle är modigare än Anja.

Ja. Jag tänkte se om jag kan börja blogga igen.

Det har gått ett tag sen sist - och det finns orsaker till att orken tröt, som eventuellt kommer i ett inlägg vad det lider, men tills vidare blir det annat - smått & gott, högt & lågt, nördigt & skumt, politiskt & religiöst. Vi får se!

Till min stora förvåning ser jag att min obefintliga uppdateringstakt till trots, så har jag ändå de flesta dagar 2 eller 3 besökare. Vet inte vilka ni är - men tack för det. Vet inte om ni är hängivna eller tröga, dock. ;)

Nu till dagens egentliga tema:

Anja.
Hennes sommarprogram blev ju en av sommarens stora snackisar. Och jag vill bara påpeka två saker i sammanhanget.

1. Nej. Det var inte modigt att komma ut.
Det må va betydelsefullt för HBTQ-rörelsen osv, men ärligt talat krävs inte så mkt mod för att som redan känd och älskad komma ut i dagens Sverige. Det är snarare så att det är ett ganska säkert sätt att få en massa credd... - Och lovord för sitt mod och sin ärlighet, att man vågar stå för den man verkligen är osv...
Det är annat för Pelle, 22, i Mellerud...
Att komma ut i nån byhåla i skogen - det är modigt - oavsett politiska eller religiösa åskådningar kring homosexualitet så måste man ju erkänna det. Och nånstans önskar jag att det fanns ett sånt perspektiv på Anja, Kajsa & company - att deras "mod" inte blev så uppsnackat, helt enkelt...

2. Det är bara homosexualitet som är "modigt".
Eller hur?! När någon - känd eller inte - kommer ut som gay så talas det om att man äntligen insett vem man egentligen är, och om modet att stå för det, och för den man älskar osv. Och det må va så, eller inte - se ovan... ;)
Men.
Tänk dig följande scenario: Jonas Gardell sommarpratar, och säger: "Jag har efter alla dessa år plötsligt insett att jag INTE är bög - att det bara blev så, och nu har jag träffat en KVINNA som jag vill leva resten av mitt liv med."
...undrar hur mkt credd han skulle få då, och hur mycket det skulle spekuleras om att han gått med i nån fundamentalistisk kristen sekt som hjärntvättat honom medelst förbön... Att gå åt DET hållet är liksom suspekt - medan att gå från hetero till homo är "modigt"
Eller hur?!

Och.
 
Igen.
 
Oavsett religiös eller politisk hållning i frågor om sexualitet -  nog borde man väl kunna hålla med om att det är lite skevt???
 

RSS 2.0