Veckorapport

...ibland rusar lixom allt bara på och plötsligt är veckan nästan över och allt har flutit samman i ett sammelsurium av intryck, tankar, sömnbrist, samtal, människor och jobb.

En sådan vecka ligger bakom - i säng runt midnatt tisdag till fredag och uppe före 6 om mornarna... Kalendermissar som lett till oväntade, men trevliga, men tidstjuvande, möten mm.

Och idag gäller predikoförberedelser - ska till U-hamns Pingstkyrka imoron. Kul!

Såna dagar är det gött att plötsligt stöta på ett gött band med bra texter som man ditintills lyckats missa... Så har man ågot att nynna med i när man jobbar...
En av de tyngre lovsånger jag hört, tror jag... :D

Head is back!

Den f.d. Korn-medlemmen Brian "Head" Welch är tillbaka med en ny låt:

Trallvänlig liten sak! ;)
Å en video har han gjort oxå! - De e nästan som om vi va tillbaka på 80-talet!Tycker det låter bra - hoppas fullängdaren är här snart!

Kunskapstörst eller besserwisserlängtan?

...oavsett vilket som driver mig/oss så tänkte jag iaf avslöja ännu en last som jag/vi har:

Good stuff!

Jag fick det första i julklapp -95 av min dåvarande flickvän, numera fru... Se'n köpte vi nått till, och nått till - och i måndags, på GeKås, blev det ännu ett - så nu e vi uppe i 6 st + ett kortspel och en frågesportsbok (typ). Mycke TP blir det...

På det äldsta kan kanske erkännas att vi kan en o annan fråga bara för att vi fått den förut - ty det är väl ändå oemotståndligt att lägga på minnet saker som att det finns 3 golfbollar på månen?!?

Kanske ska ta å inviga det nyaste i afton? Det har timer, dessutom - så då kanske det inte blir så långdraget som det annars ibland blir.

Omyndigförklarande?

Folk som inte kan ta vara på sig kan omyndigförklaras.


Saknar man förmågan att fungera i samhället - att ta hand om sig själv, sköta hygien, kontakter med myndigheter, visa hänsyn till andra och annat smått och gott - så kan man få hjälp med det, i olika grad, beroende på behovsnivå.

Man kan ha en "god man" till exempel - som sköter ens affärer/ekonomi när man själv saknar den förmågan, eller bara behöver lite stöd.

Tänk om man kunde göra det samma med länder som inte kan ta vara på sig - eller på sina medborgare, eller andras... Länder som låter journalister sitta i 10 år för att dom... för att... eehhh - just det - ingen vet egentligen vad Dawit Isaac sitter inne för - fortfarande! ...och länder där åklagare klipper ihop sina egna filmer för att fälla utländska journalister för terrorism...

Det är ju för pinsamt patetiskt!

...man blir ju tokig på dem! ...men inser samtidigt att dels är det väl i princip omyndigförklaring USA pysslat med gång på gång när de med mer eller mindre tydligt (eller efterlevt) FN-mandat invaderat diverse länder - och ofta har jag ju varit synnerligen tveksam till det. Och dels är frågan om man inte i förlängningen hamnar i en utveckling mot någon form av världsregering - vilket jag av Uppenbarelsebokliga skäl inte heller är särskilt positiv till...

Så.

Det är väl bara att fortsätta muttra...

Självinsikt

Ibland är mina konfirmander ganska störiga... Vissa bara ska inte sitta bredvid varandra - för då blir det tissel & tassel & pyssel & prassel för hela slanten hela tiden... O häromveckan var det så.

På hemväg funderade jag vidare på det och på ett par andra tillfällen när jag på sistone har funderat på om människosläktet chanserat totalt - utifrån hur 14-åringar betett sig. Jag har varje gång utan förskönande nostalgi kunnat konstatera att jag då iaf inte var så'n när jag var i deras ålder. Att jag t.ex. aldrig skulle fått för mig att trasha en böneplats - slänga runt sittdynor över halva trapphuset och ställa stolarna i hissen... Eller för den delen skräpa ner som en del av dem gör - nonchalant och nästan utstuderat.

Tanken blir lätt "Dagens ungdom! Mutter, mutter, fnys!"

...men där i bilen på vägen hem från konfan insåg jag plötsligt: Det är nog inte dagens 14-åringar som är annorlunda, utan jag som inte riktigt var som andra 14-åringar på tiden när jag var i den åldern...

Men vad det säger om mig låter vi vara osagt.
Och jag tänker fortsätta tycka att 14-åringar kan vara ganska påfrestande även om de lika ofta är riktigt goa oxå...


RSS 2.0