Turkar

Jag har ju nyligen skrivit ett par inlägg med mina empiriskt belagda åsikter om norrmän och danskar, och nu är det turkarnas tur...
Fast nu e det nog mer av en politisk tankebana, kanske...


Turkiet är ett historierevisionistiskt land!!!


1915-23 utrotades 1-1,5 miljoner armenier i Turkiet. Alla vet det. Även då visste man det - Sveriges dåvarande ambassadör skrev hem: “Herr Minister, Förföljelserna mot armenierna hafva antagit hårresande proportioner och allt tyder på att ungturkarne vilja begagna tillfället, då af olika skäl ingen effektiv påtryckning utifrån behöfver befaras, för att en gång för alla göra slut på den armeniska frågan. Sättet härför är enkelt nog och består i den armeniska nationens utrotande.”

Att som turk skriva om detta betecknas som förolämpande av nationen - det är straffbart enligt lag, och dessutom kan man räkna med förföljelse och även att bli dödad av nationalistiska grupper.

Men. Alla vet att det är sant.

Nu har USA äntligen bestämt sig för att händelsen även i amerikansk historieskrivning skall benämnas folkmord - det enda rimliga. Och vad händer?
Minuter efter beslutet meddelar Turkiet att man kallar hem sin ambassadör.

(läs om det här: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/usa-utskott-folkmord-pa-armenier_4377507.svd )


Det har snart gått hundra år - och de fortsätter styvnackat att vägra erkänna sin historia. Hur ska de någonsin kunna bli fria från sin nationella skuld, sina sår, sin skam - om de fortsätter försöka skriva om historien?


Det är hög tid att sluta fjäska för turkarna (i betydelsen den turkiska staten) och överallt börja ta med Turkiet på samma listor som Nazityskland, Sovjetunionen och Rwanda!

För både armeniers och turkars skull! Försoning kan aldrig byggas på förljugenhet!


Kommentarer
Postat av: Josef Lindgren

Bra sagt!! håller helt med. Skönt att EU kan sätta lite press kanske...

2010-03-06 @ 09:32:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0