Nackdelar

En av de saker med mitt jobb som pastor som leder till mest personlig frustration är själva yrkesrollen och de förväntningar den medför.

Man "ska" liksom vara övermänskligt from. Inte bli arg, inte reta sig på saker (annat än synd och omoral, då...), inte säga vad som helst, alltid vara proper och vänlig osv osv etc etc.

Visst vet folk egentligen att pastorer oxå är människor, men en del vill nog helst hålla det till en teoretisk kunskap - i praktiken ska vi helst vara fromma robotar i slips, som glatt finner oss i allt, aldrig brusar upp, och aldrig säger något som någon endaste människa kan ta illa upp av (utom syndare och omoraliska typer, då...).


Och ibland, va... Ibland är det väldigt irriterande.


Ville bara säga det.

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Va? Är du inte övermänsklig?! Vilken chock. Hmm...Älskade Turkiet, ja vad ska man säga, de borde erkänna sin historia.

2010-03-05 @ 10:17:31
URL: http://whythis.blogg.se/
Postat av: Marie Breskic

Står i Bibeln att vi ska vara vänliga och tålmodiga, men det gäller alls inte bara pastorer utan alla troende. Vi ska vara vänliga mot våra pastorer och ha tålamod med dem ty ibland vet icke heller de vad de gör :) Bättre en stundtals grinig pastor än en som går runt och låtsas, helt klart.

2010-03-05 @ 10:47:24
Postat av: Richard

Men det är väl inga problem!?! För du blir ju aldrig arg, eller säger vad du egentligen tycker, eller retar dig på saker. Utan du är ju alltid proper med slips och välrakad haka, vänlig och stryker alla medhårs. Så vad är problemet, vad är det som är frustrerande..? ;)Nä, det är för väl att det finns pastorer som är människor och som inser det!

2010-03-05 @ 11:19:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0