Enligt mig: VM:s...

...snyggaste mål
Två stycken - dels Brasiliens Maicon 1-0 mot Nordkorea ur ingen vinkel alls. HUR får han in den därifrån?
Och så det självklara - Hollänske Van Bronckhorsts kanonskott upp i krysset från uppåt 40 meter i semifinalen.

...ljuvligaste nya bekantskap
Diego Forlán - vilken spelare, vilka mål! Hade nog unnat Uruguay bronset bara för hans skull... Och kanske lite för det nedanstående också...

...osportsligaste ögonblick
Alla filmningar åsido - ni vet: 'nån touchade min axel och jag håller mig skrikande för näsan" - så måste det vara Tysklands målvakt i matchen mot England, vid det bortdömda målet. Man SER på bilderna att han ser att bollen är inne. Om han inte är blind, vill det säga - och sannolikheten för en blind landslagsmålvakt är väl noll... Han har blicken rakt på bollen när den studsar ner en halvmeter in.
Ett sportsligt beteende hade då varit att haffa domaren och säga som det var, men icke! Det är ju Scheissedåligt!

...roligaste överraskningar
Att så många 'stora' lag åkte ut så tidigt. För mig som på ryggmärgsreaktion alltid håller på underdogen blir det extra roligt. Tyvärr resulterade det ju även i att jag höll på det egentligen tråkigare och väl brutala laget i finalen...

...mest oväntade konekvens
Att jag inom kort är ägare till en plasttuta. Ska nog komma väl till pass vid väckning på läger framöver, om inte annat... Vuvvvvvvvuzzzzzzzeeeeeeeeeeelaaaaaaaaa!

Kommentarer
Postat av: Markus L

Det var en fröjd att se Forlán, men är han en ny bekantskap för dig? Han har ju varit med i gemet länge, spelat i Manchester United och nu i Atletico Madrid.Hur som helst, apropå osportsligaste ögonblick. Jag tycker nog Suarez hands mot Ghana var värre, eller hela Holland i finalen. Vi vet ju inte om tyskarna påpekade att det var mål eller ej, men en domare FÅR inte ändra sitt domslut efter yttre påverkan enligt FIFAs regler. De insåg ju klart och tydligt att det var mål när de såg storbilskärmarna några sekunder senare, men då var det ju försent.Men jag tycker tyskarna gick miste om en gyllene chans att bli historiska. Tänk om de direkt på avspark hade rullat ner med bollen till eget mål och gjort självmål? Publiken skulle ju blivit vild av lycka och alla hade ju gett Tyskland sina sympatier. Nu blev de trea i VM, och det kommer snart vara bortglömt vilka som spelade hem bronset (Tyskland har haft pallplacering de tre senaste VM) men hade de istället gjort självmål där och då så hade de blivit odödliga hela truppen.

2010-07-14 @ 02:08:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0