Avatar

Så blev det så av då, i onsdags.

Avatar i 3D i Götet.

Och vad kan man säga? Visst - de ständigt sura kritikerna har kanske poänger i att handlingen/manuset inte är det mest oförutsägbara eller invecklade, karaktärstyperna känns igen, storyn i sig är kanske inte Nobelprismaterial etc etc mm osv...

Men - Vem bryr sig???!
se den!

Det är ändå så väl berättat, så inlevelsefullt gjort, så överväldigande vackert, så stolligt snyggt att man bara rycks med, känner sig delaktig, skamsen över mänskligheten, fascinerad av Pandora och Na'vi och allmänt lycklig i mest hela kroppen... Och vem, förutom de mest 'artsy' avkräver varje film en originell och oförutsägbar handling?

Avatar 3D är helt enkelt en av de främsta bioupplevelserna nånsin. Så det så!

Mest imponerander är nästan hur de lyckats motstå att leka för mycket med 3D-effekter.

Det hade kunnat urarta i en orgie i lösa föremål som träffar publiken i huv'et, bildligt talat, förstås. Istället används det mest bara för att ge djup och ökad känsla åt helheten, och när då och då något faktiskt flyger ut ur duken så känns det faktiskt mer som att det också är för att förstärka känslan, inte för att chocka publiken...

Fasar för tanken på samma teknik i händerna på Peter Jackson... För mkt gott kan väl sägas om honom, men han kan väl knappast kallas subtil och finkänslig på det sättet... - Hade LOTR gjorts i 3D hade det flugit orcherhuve'n överallt - det kan ni skriva upp!


Kommentarer
Postat av: Marre

Önskar att jag hade sett den i 3D... Men i 2D var den inte så tokig heller!

2010-01-31 @ 20:32:26
URL: http://arinya.blogg.se/
Postat av: Markus L

Det är härligt att se att andra blir lika tokglada av den här filmen som en själv. Då är man tydligen inte helt galen som frugan verkar tro.

2010-01-31 @ 21:00:13
Postat av: tias

lycklig va jag.....

2010-02-02 @ 19:41:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0