Ny teori

...eller, kanske egentligen inte så ny, ty tanken har grott ett tag - och nu när jag skriver så funderar jag på om jag bloggat om det förut oxå... Sak samma - tanken slog mig igen i morse iaf...
Vilken tanke då?

Jo. Den om att en del av den irritation män känner över kvinnor i trafiken kanske handlar om spatialt tänkande, helt enkelt.

Det hävdas ju att män generellt sätt är bättre på det - på att se ytor, tänka tredimensionellt osv. Och när då män undrar vad kvinnor håller på med - varför de tar den där extra backningen innan de svänger ut från P-rutan och varför de kör på ett i mannens öga märkligt sätt - så kanske det helt enkelt beror på att vi inte uppfattar avstånd och rymd på samma sätt?


Bara en liten tanke man kan få på en kvinnoförardominerad P-plats utanför en skola en onsdag i december...

Kommentarer
Postat av: Marie Breskic

Spelar det överhuvudtaget någon roll så länge man kommer oskadd dit man vill?

2010-12-24 @ 18:43:05
Postat av: Bloggaren

Njae - vet inte - men om man begriper vart folk är på väg innan de plötsligt bara svänger åt ett oförutsägbart håll, så minskar ju olycksrisken...

2010-12-25 @ 16:23:04
Postat av: Markus L

Nej, det gör det ju inte såklart, så vida man inte kör så galet säkert att andra människor tar risker för att ta sig förbi då vill säga.Men som den analytiker jag är så mår jag personligen ändå bäst om allt görs på bästa möjliga sätt. Vad som är rätt är ju dock högst individuellt. Ex. hade rätt för min pappa varit att köra den långa vägen runt Herrljunga, den som är 4 km iställt för 2 km, bara för att hamna på rätt sida vägen och slippa svänga runt när han ska lägga på brevet på brevlådan (givetvis genom rutan). För mig är rätt väg givetvis den kortaste + en liten u-sväng.

2010-12-26 @ 23:42:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0