Happy(?) New Year

Pang!Jag vill inte vara alltför krånglig.
...eller så e de de jag vill...

Men. Varje årsskifte är så förbundet med positivism och framtidstro - nästa år, ska jag gå ner i vikt, ska jag sluta röka, ska jag börja läsa Bibeln mer, då ska jag ditten å datten.

Få säger lixom same shit different year, fastän det ju ofta är så det blir - vi förändras ju inte över natt bara för att 2009 blir 2010...

Ännu märkligare blir det när man tänker tillbaka 10 år, och inser att då, vid millennieskiftet, var framtidstron istället dämpad - och bakåt i historien har det ofta runt sekelskiften varit lite allmän existentiell ångest osv - så alltså är ett "litet" årsskifte bra, roligt, och framtidstro, men ett "stort" är ångest, rädsla osv??? Hmmm?!

Å när man, som jag, blandar in Gud i ekvationen, har man ju ännu mindre orsak att hetsa upp sig över årsskifte... Gud förändras inte av sånt - eller av något alls, när man tänker på saken; och med Honom i livsekvationen bleknar alla andra faktorer - det är viktigare att dag för dag försöka leva nära Honom - och lita på att Han styr mina steg dit jag bör gå.
Och både vad som varit och vad som kommer ligger ändå i Hans hand, ytterst sett, så varför oroa sig, varför hetsa upp sig, och varför ha ångest för det som ligger framför, eller bakom - livet i Guds hand är inte alltid det utåt sett tryggaste, säkraste eller roligaste, men litar jag på Honom, på riktigt, borde det spela mindre roll än längtan att leva i Hans vilja.

Tänker jag, så här på nyårsaftons kväll, på väg till fest med ungdomarna...

Ha det gott, vänner, oavsett...

Apropå generaliseringar...

Skrev ju för lite sedan om killar med namn som slutar på -y - se nedan...

Och till min stora glädje har en lärare i bekantskapskretsen bekräftat att det i skolvärlden är ett erkänt faktum med ett eget namn: "Y-barn".

Alltid kul att få bekräftat att man har rätt...

Men jag kan ju bjuda på en annan gammal generalisering. Denna kan jag nog inte ta credit för helt själv, dock. Lillebror, Kusin R m.fl. torde varit inblandade i denna teoris utformning.

Here it goes:

Alla tjejer går att kategorisera i en av följande beskrivningar:
Snygg
Söt
Gullig
Vacker
Läcker

De kan kombineras för en mer exakt beskrivning, men någon av dem kan altid sägas i huvudsak beskriva varje enskild kvinna.

Vet inte om jag ställer upp på teorin på det sättet längre - behovet av kategorisering av kvinnor har lixom avtagit - eller ersatts av Frun och inte Frun, kanske... Men jag tillåter mig ändå påpeka att alla dessa adjektiv är positiva, så i denna kanske för vissa mansgrisiga teori ingick ändå grundtanken att alla tjejer har någon form av skönhet!
...och det var väl ändå lite rart av ett gäng tonåringar att tänka så?!

Huru beskriva denna quinna? Gullig? Eller kanske läcker?

Julrapport

Dåså.

Julfirandet nästan avklarat! Ska visserligen till svärsidan av släkten imorron för ytterligare ett firande, men ändå...
Den s.k. skörden består för min del av bl.a. spikmatta och samtliga StarWars på dvd.

Spikmattan var önskad, faktiskt. Tycker idén känns logisk - ökande av blodgenomströmningen genom t.ex. massage eller liniment är ju gött, så varför inte detta, lixom... Istället för att se det som österländskt mumbo-jumbo kan man kalla det mekanisk tigerbalsam, alltså.

Och. Det är rätt skönt. Känns förvånansvärt lite när man lägger sig, men desto skummare känsla när man sätter sig upp och taggarna typ "släpper". Har idag även testat att stå på den, men det krävde en klart större disciplin... och när man klev av gjiorde fotsulorna ont en stund, så nån riktig fakir är jag nog inte än.

Fick f.ö. även tre askar tändstickor, ty våra barn får välja själva vad de vill köpa till sina föräldrar...

Så. Go fortsättning på er! Och gläds åt att det bara var julklapparna som var inslagna hemma hos er - det gör iaf jag efter att ha sett det här:


Lysande unge...

ungefär såhär såg de ut
Gick ut med en soppåse rätt sent i lördags kväll, typ halv tolv.

Och döm om min förvåning när jag utifrån gårdsplan ser att det lyser inne på dotterns rum; vi hade ju trots allt varit där och släckt drygt TRE timmar tidigare, och sagt att det var dax att nana.

 Så jag smyger in och upp, och öppnar försiktigt dörren in till henne.

 Där är svart som natten (lämpligt nog med tanke på tiden...) och knäpp tyst.

 
Jag: Hmm, vad gör du?

 Dottern: (med grumlig stämma) Ehh, sover?!

 Jag: ...för jag såg att lampan var tänd...

 Hon: jaså, tyckte du det? (fortfarande lite hest, så där...)

 Jag: Nä, jag VET, jag såg det utifrån... Varför hade du tänt?

 Hon: (med plötsligt klarvaken indignerad stämma) För att jag va mörkrädd, kanske...

 Jag: Det var inte så att du låg o läste, då...?

 Hon, efter en kort tystnad: Jo, kanske lite...


Vid det här laget var fadern ifråga så full i skratt att han bara mäktade med ett kort ord om att nu var det dax på riktigt att somna, innan han, skrockande, gick ned och berättade för modern.

 Sicka ungar!

 

...och det värsta är att det nog är mina gener...


Ännu en hyllningssång

Till Erik Grönwall - å frågan e om inte högerarmen skulle ryka ändå... - Jag menar - hur svårt kan de va att lära sig använda vänstern...? (detta apopå detta)

Har du inte intresse av Idol så kan du definitivt ändå ha intresse av det här - om inte annat för att det är rätt sällan det spelas Maiden där - så man få passa på att njuta... ;)


Nu ska här generaliseras!

Ty. Jag är mycket väl medveten om att det jag nu ämnar avhandla och påstå inte per nödvändighet är en universell sanning. men det är en tendens, en observation, som jag vill dela med världen, och se om den enligt den del av sagda värld som hittat hit stämmer...

Nu till själva påståendet/observationen:

Killar med namn som slutar på -y är oftare stökiga/vilda/kriminella än andra.

Ser tillbaka på min uppväxt - Conny, Jimmy (x2) och  Benny - det var väl de vi hade - och alla var rätt struliga - ingen aning hur det är nu för tiden, men det betyder inte så mkt för själva teorin...

Oxå bland nutida barn vet jag ett par med -y-namn som är stökigare än de flesta andra ungar i deras omgivning...

Om teorin stämmer - vad beror det isf på?

Är det föräldrar med "sämre" bakgrund själva (och som därav är mer benägna att få struliga ungar) som av nån orsak gillar de namnen?

Eller vilar det en förbannelse över dem? - Alla med namn som slutar på y är av ödet och makterna utvalda att bli skurkar? - nån ska väl va det oxå...

Hmmm - undrar vad han hette som stal min dator?

The definition of Brutality

Har ju sagt att jag ska skriva mer om musik...

Så tillåt mig då presentera den troligen hårdaste kristna skiva som gjorts:

Absurd musik, egentligen - men bra! Crimson Moonlight - Veil Of Remembrance

Köttig, ibland lite smygprogressiv, black med inslag av dödsmetall.

Det är inte en skiva jag lyssnar på jämt, men en jag återkommer till gång på gång. Från första stund är det som att bli överkörd av en ångvält med dubbdäck
- som kör i 190... Bitvis så hårt och snabbt att man nästan undrar om det är nån sorts parodi, ett enda skämt...

Men icke. Mer "true" än broder Pilgrim - frontmannen - får man leta efter.

Det blir helt enkelt inte hårdare än så här, eller (inom sin genre) bättre!

Livefavorit från skivan: My Grief, My Remembrance - sanslös låt!

Så. Nu vet du vad mormor ska få i julklapp om du är ute efter arvet...

Provlyssna här: http://www.myspace.com/officialcrimsonmoonlight

18+

Gruppen med namn som rubriken var här igår.

Gött!

Det är ett gäng människor över 18 som kommer hit varannan vecka och äter kvällsmacka, läser ett kapitel ur Bibeln, och pratar om det vi läser...

Det är alltid trevligt. Man glider in på spännande sidospår, får nya tankar om texter man läst massa ggr, lär känna folk lite mer, och rent allmänt är det bara ett så skönt, avslappnat och trevligt gäng som kommer.

Så tack till er som var/brukar vara med!

Va bara det jag ville säga!

Misstro, en förutsättning för välgång?

Var ju i hufvudstaden förra veckan. Tjänsteresa, bevars.
...eller Predikantvecka, som det heter.

Ryggdunk och frejdiga samtal, om man vill va cynisk; kollegial samvaro, gudsmöten och tankesmedjor om man vill vara något mera positiv. Ska man istället vara rakt av ärlig, så är det nog lite av varje...

Men. Ett av dessa tillfällen av kollegial samvaro ägde rum på McDonald's (Sankt Eriksgatan) i tisdags kväll/natt. Och det var dumt.

Ty där var även tvenne individer, fast beslutna att sabba min dag.

# 1 var en tjuv, helt enkelt, som med extrem kyla och fräckhet stal min väska, med jobbdator, mobiltillbehör och julklappar för drygt 500 i. - den i sällskapet som var närmast satt kanske max 60-70 cm bort, och ändå...
Att man ska behöva misstro varenda människa för att inte själv råka illa ut! - Det är nått sjukt med ett samhälle, en plats, en stad, där det är så... Eller? - Stockholm suger - så e de!

#2 var en arbetsledare på sagda näringsställe, som hade som policy att vara maximalt otrevlig och osamarbetsvillig gentemot sina kunder, med mantrat "du får väl hålla koll på dina grejer"... Han hävdade dessutom på fullt allvar att film från övervakningskameran inte fick lämnas ut - till polisen!
Pucko! - allvarligt talat! - Hur kan man behålla ett jobb där man möter människor om man har en så'n attityd?

Så. Nu har jag att försöka återskapa diverse adresslistor, dokument, resursmappar, samlade fakta och planeringsdokument etc etc etc - suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurt!

I övrigt var veckan heeelt OK - men det är lite svårt att se den helt i ljusblått när Donkenbesöket gick så totalt åt skogen...

Så. Misstro är min nya melodi - utgår från och med nu från att alla är onda!

Tebax!

Efter en av stöld påtvingad datorfasta under predikantveckan, och häcken full i ett par da'r, så ska jag nu ta å spotta ur mej några nya inlägg...

Märkligt, rent allmänt, det här, att man nästan känner sig som en dålig människa om man inte uppdaterar sin blogg tillräckligt ofta... Jag menar, det är ju MIN blogg - å jag skriver väl egentligen så ofta/sällan som JAG vill/kan/hinner...

Men, det är klart, ska folk gå in å kolla om man skrivit något någorlunda ofta så är det väl artigt att oxå någorlunda ofta ha skrivit något, när de - ni - nu tittar in...

men nu har jag en bulle, eller 10, i ugnen, så prexiss nu blir det inte - men lite senare idag, iaf! :)

Ses då!

Ni kan ju så länge läsa följande tråkiga tidningsartikel från dagen Borås Tidning:
http://www.bt.se/nyheter/boras/inger-82-skankte-gard-till-pastor-skulle-fa-bo-kvar-i-honshuset(1668238).gm#comments
...det är så sorgligt, och man blir så trött - inte minst på att man i vissas ögon är en sån som den där pastorn, oavsett om de känner mig eller inte, så är det till honom ett antal boråsare iaf det närmaste kommer att associera när de hör ordet "pastor"... :(

RSS 2.0