Begravning

Han kallade det så - Marco - när han hälsade välkommen till Tekla Knös' avskedsspelning i Alingsås i lördags.
Det är hur som helst en era som avslutas - det främsta kristna punkbandet finns inte mer.

Insåg på väg till konserten, när jag satt i bilen och vrålade med i låtar som "Jag böjer aldrig mig", "Anti-State", "Välkommen till Schengenland" och " Hjältar faller hårt", att jag nog påverkats en hel del av Tekla.


Dels har de ett antal ljuvliga texter om Gud som burit genom tunga perioder, och dels har nog deras mer politiska texter hjälpt till att knuffa mig lite åt vänster...
Och nu är de borta.

Men de gick iaf i graven med flaggan i topp, så att säga!

Lägesrapport

Nu ska jag vara leeeeedig, nått dygn iaf!

En intensiv helg blev det.

Lördag morgon upp tidigt för att jobba färdigt på en predikan och sedan klippa film till Konfirmationsgudstjänsten som var idag. Sedan iväg på MC-träff för att hålla bibelstudium, vilket var kul. Sköna människor och det kändes som att jag hade nått att säga...

Dessvärre, om nån undrar, så kör jag inte MC... Vore väl kanske najs - ibland kan jag bli sugen på riktigt - men det blir allt en hel del pengar,och till att börja med ska man ju ta kortet...

Se'n blev det hemfärd och fortsatta förberedelser - se'n samling i kyrkan, och direkt efter det iväg på konsert...


Det sistnämnda var visserligen frivilligt, men vad gör man när Tekla Knös ska ha sin avskedsspelning? - Man åker! Iaf när det inte var längre bort än A-ås...

Filmade lite med mobilen, vilket iaf i själva telefonen blev av förvånansvärd kvalitet, så jag ska nog slänga upp nått på youtube - återkommer om det.

Så hem, sent, och upp tidigt...

Och nu är söndagen (nästan) avklarad också - med Konfagudstjänst och morsdagsfirande - så nu ska här päsas!


...och medan jag skrivit detta har konfirmandernas film som jag klippt ihop laddats klart till Youtube - så den som vill se den kan klicka HÄR.
LLFUAMJ!

Bra kväll

Var på ungdomsmöte igår...
Och det blev en sån där överraskningskväll - iaf för mig...


Det var bal och annat i sta'n, så uppslutningen var inte enorm - och då blir man alltid lite orolig att det ska kännas avslaget.
Se'n hade vi gästtalare - församlingens ärkemissionär skulle ha temat "missionera mera!" och vi hade sagt att max en halvtimme blir bra tidsmässigt... - Och i stereotyp missionärsstil talade han förstås längre -  i 55 minuter, och jag satt och ororade mig för att ungdomarna skulle ha tröttnat för länge se'n.


Men så var rätt många istället berörda - och jag fick ett par goa samtal efteråt som verkligen gjorde att jag kände att det är härligt att vara ungdomspastor!

Så.


Vilken tur att det inte är min oro, utan Gud, som styr!

Kalsongreklam

I lådan i förrgår fann jag det här:
Kalsongformad cancerförsäkringsreklam! - Vart är världen på väg?
Det är ett formskuret "vykort" som ser ut som ett par kalsonger, om det nu inte framgår av bilden...


Och vad är det reklam för? - Vad hittar man om man går in på www.familjejuvelerna.se?
Jo. Försäkring - "Chartis manlig cancerförsäkring ger ersättning om du drabbas av cancer i bl.a. prostata, penis eller testiklar" - och de frågar mig: "Hur högt värderar du familjejuvelerna? - Det dyrbaraste du har går nu att försäkra - från 36 kr/mån"

...är det bara jag som har lite svårt att ta det hela på allvar?

...visst, det är väl inte så kul med testikelcancer och annat, men blir det inte, just med tanke på hur okul det man förväntas försäkra sig mot/för är, lite oseriöst med sån här reklam?


Om man tecknar sig snabbt får man dessutom ett par kalsonger som ser ut som kortet alldeles gratis - så skynda er in, bara, herrar i läsekretsen.

Manifestation

Jag kom iväg på Jesusmanifestation i år, minsann!

Har allt varit lite skeptisk, eller kluven, till det hela.


Min främsta fråga är väl för vem vi gör det? Är det till för oss som kristna, som en sorts kraftsamling - med typ syftet att ge en kick, en känsla av "wow, vad många vi är!", så att vi kan fara tillbaka till den grå vardagen i Knäckebröhult och minnas att vi inte är så ensamma ändå...

Annars kanske det är tänkt att visa omvärlden att vi e några stycken och att vi kan enas iaf om att vi tror på Jesus....eller så har man mer andliga motiv och tänker sig nån form av särskild påverkan på andevärlden och det andliga klimatet i landet - i sin mer extrema form blir vibbarna typ: "blir vi 100.000 så kommer väckelsen".


Kanske är det lite av allt - och kanske det inte behövs ETT motiv, men lite spretigt blir det... Men då finns det väl alltid nått som passar alla. Personligen undrar jag fortfarande lite vad jag gjorde där, men det var helt OK "ändå".


...se'n finns ju alltid saker man undrar över. Sånt man kunde vara utan åtminstone i offentligheten. Som stora Israeliska flaggor. Vad har de med att manifestera Jesus att göra? (har lite planer på ett fundersamt inlägg om frukterna av Israelromantik i allmänhet - men det tar vi en annan gång!) OK att vi vill stötta Guds egendomsfolk och allt det där - men vad har det i Kungsan på en dag ägnad Jesus att göra???

Och fru Bergling var allt igång med stereotyp trosrörelse-joddla-i-tungor-till-ett-svävande-ackord-sång frampå slutet också. Även det något jag tycker hör hemma nån annan stans... (1 Kor 14:23)


Så. Totalt sett en skön dag - och det ÄR coolt med så mkt folk på en plats som lovsjunger Jesus, men hur stor skillnad det gör för typ andligt klimat & sånt återstår väl att se...

Och idag har jag deltagit i en annan manifestation. Något mer diskret, men antagligen minst lika märklig för de utomstående...

En vetenskaplig undran

Kan nån förklara varför cirkelrunda, frysta hamburgare som man lägger i pannan blir ovala innan de blir klara?

Oavsett hur många ggr man vänder på dem eller vart i pannan man lägger dem så verkar detta vara en mig veterligen ännu ej vetenskapligt utredd naturlag - men upplys mig gärna eller spekulera fritt i kommentarerna över denna för mänskligheten avgörande fråga...
Kolla själva!
Se själv! - den nere till vänster är nyilagd i flottet - de andra är i olika grad av genomstekthet och ovalitet. Varför, å varför?

Den här sortens funderingar gör det verkligen värt att återkomma till min blogg, eller hur?! ;)


Hmmm - kanske ska kategorisera det här under listade laster - konstiga tankar om ointressanta saker och behovet att dela dem...

TebaX!

Har ju inte bloggat på ett tag nu.
Många orsaker... Dels gled jag in i lite grubbel kring vad jag skriver om och varför - om det blivit för mkt gnäll och för lite Gud och Galenskap, kanske?
...se'n blev det Maj - som i min bransch är en intensiv månad, och dessutom fick vi sorg i familjen, som än mer tog energi från allt utöver det man faktiskt på riktigt måste. (Mer om det på svägerskans blogg.)
Men.
I'm back in black...
Typ bloggsugen, och med ett gäng funderingar som samlats på hög - så iaf för den närmsta tiden finns gott hopp om vettigare uppdateringstakt!

RSS 2.0