REA?

En gång var jag i en guldsmedsaffär, på jakt efter något till frun. Minns jag rätt hette/heter(?) affären Ernst Forsell Guld, den låg iaf i Falkenberg, på gågatan...
glasögon
Guldsmeden noterade min vigselring, som är handgjord, och tyckte det var trevligt i sig, men också trevligt med en som, som han sa, "inte blir skev av att man har den på när man cyklar"... Och så fortsatte han att ondgöra sig över den iaf då vanliga försäljningstaktiken kring förlovningsringar: "Hennes ring 1 kr". - Som han sa: "Det fattar väl alla att om hans ring kostar 1000 kr och hennes 1 kr, då får man ju en ring värd 600 och en värd 400..."

Tänkte på det idag när jag läste tidningen och en optikkedja erbjöd 2 par glasögon till priset för ett.


1.795 kr skulle det kosta - men hur ofta behöver jag egentligen 2 par glasögon? Jag kan ju bara använda ett par åt gången ändå... Och med samma logik som hos guldsmeden räknar jag ju snabbt ut att det är ju egentligen glasögon värda 900 kr paret jag får... - Och då kan jag mycket hellre bjuda på lite extra vinst och ge en tusenlapp för ett par - och inte få något "på köpet". Den termen finns ju egentligen inte i verkligheten - eller är det någon som tror att handlarna av givmildhet går back på affären? Självklart tar de igen det någonstans - och då slipper jag hellre låtsasrabatter och extraprylar och betalar mindre pengar till att börja med!


...bara några tankar kring hur det blir när vi överlåter makten till marknaden. ;)

Kommentarer
Postat av: Frun

Eller som det där erbjudandet på den där hamburgerkedjan som sonen berättade om: "Köp den här menyn och få en cheeseburgare på köpet - eller avstå från cheeseburgaren och få 10 kr rabatt."

?

Kostar inte en cheeseburgare 10 kr? Kan det verkligen kallas "rabatt" eller "ingår" när man betalar precis det för den?

2010-03-01 @ 13:07:47
Postat av: Kajsa

Jag känner nån som i barnaåren gick på sin äldre brors list: Du får två äckliga godisar av mig så får jag en god av dig! Det slutade för den lille pojken att han hade dörrspringan igenproppad av gamla äckliga godisar han inte ätit.

2010-03-02 @ 10:47:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0