Jag och Pastor Ulf

...tycker nästan likadant just idag, tror jag...
Han har bloggat om det israeliska bordandet av Ship To Gaza, nämligen, och säger en hel del klokt:

"Hur skulle någon kunna tro att det skulle gå att skicka sex fartyg till Gaza med 700 aktivister och bryta sig igenom en blockad utan att det skulle få mycket allvarliga konsekvenser. Blockaden finns där, vad man än tycker om den, och det är utomordentligt dumdristigt och publicitetslystet att ta sådana risker. Det hjälper inte folket i Gaza utan spelar bara terroristorganisationen Hamas i händerna."


"Skandinaver har nog ingen aning om vilka krafter som är i gång i Mellanöstern  och verkar väldigt naiva i sitt sätt att agera. Man behöver knappast hundratals aktivister för att skeppa mat så det är ingen tvekan om att detta är ett stort propagandistiskt utspel inför media."


"Att nu islamister och vänstern vrålar ut sitt hat emot Israel kommer bara bekräfta vad Israel alltid vetat. Ingen av dessa vill att Israel skall existera och man tar varje tillfälle att hatfullt visa detta. Fartygen gav bara näring till Israelhatet, inte mat till Gazas befolkning. Det var nog aldrig meningen."


Hela blogginlägget hittar du HÄR.

I P1 morgon påpekade också Lisa Abramowicz från Svensk Israelinformation att sex fartyg blivit bordade - men bara på ett blev det våldsamheter och död. Det kan ju tyda på att aktivisterna på det skepper agerade annorlunda än de på de övriga fem - om man nu inte utgår från att Israel medvetet valde att sätta in en sämre, till panik och skjutande mer benägen styrka på just det största skeppet, vilket väl ingen tror?


Det är aldrig ens fel att två träter - utom i Mellanöstern... I svensk media verkar det iaf som om det är melodin för dagen. Att Israel från början sagt att konvojen inte kommer att släppas igenom, att man haft upprepade radiokontakter där man uppmanat/beordrat skeppen att byta kurs, att man skjutit varningsskott och först varnat för att man kommer att ta till våld om så krävs - allt det är liksom borta - det är bara oskyldiga palestinakramare mot till tänderna beväpnade Israeliska soldater det talas om...

Och grundfrågan - problemet - att Hamas vill utplåna Israel  - tigs det också om. Tänk er själva om Danmark hade som politisk agenda att med militära medel utplåna Sverige och svenskarna?! Nog skulle vi stänga Öresundsbron då? Antagligen även för till synes fredliga lastbilskonvojer fyllda med författare och politiker...

Fråntar det Israel skulden till dödsskjutningarna? Nej.


Men har de hela skulden? Är Ship To Gaza-folket oskyldiga som små lamm? Njae, va!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0